Zoek in Schoten:

Culturele Uitstap 2011

Terug

Datum 17-09-2011
Locatie Wijnkasteel Genoels Elderen en de Mergelgrotten
Details

Topevenement

Verslag

Topactiviteit !  vernam ik van verschillende aanwezige leden.  En het was ook Top ! Ontvangst in de zaak van onze secretaris, met ontbijt en champagne, stressloos vervoer naar het sympathieke Limburg, ontvangst en professionele rondleiding in het kasteel van Genoels-Elderen, waar de Pinot Noir en Chardonnay druif, de bovenhand nemen.

Na de proeverij met aangepaste kazen en charcuterie, waren we het eens : De “Chardonnay Goud” mag zeker naast de betere Bourgogne wijnen duelleren.  We mogen fier zijn, dat wij in ons klein landje met veel regen en weinig zonneschijn een dergelijke kwaliteit kunnen voorleggen.

Vervolgens ging onze busreis richting Kanne, waar onze sympathieke, ludieke en komiek “Beeeerte” ons door het web van de “mijnen” heeft geloodst. Want “Grotten van Kanne” is een leugen, wist hij ons te verzekeren.  Grotten ontstaan door water en wind en niet door mensenhanden.  En gelijk had hij.  De brave man heeft ons met de meeste passie, zijn geschiedenis over de “mergelgrotten” uit de doeken gedaan, met al haar geheimen.  We hebben lekkere rijstevlaai gegeten met een streekbier uit West Vlaanderen, dat als Grottenbier ter plaatse ligt te rijpen. Maar het mooiste was toch de authentieke champignonkwekerij, waarbij we deze lekkernij hebben kunnen proeven als een soepje en daarna onder vorm van een roux.

Moe, voldaan en vooral tevreden reden we terug richting Wommelgem, waar de “Die Hards” nog een BBQ wisten te verorberen met aangepaste, uitzonderlijk voor de Scota-leden, topwijnen van onze secretaris zijn verzameling.  Afwezigen hadden zoals gewoonlijk….

Foto's

Terug