Zoek in Schoten:

Culturele Aktiviteit 2014

Terug

Datum 26-02-2014
Locatie Poperinge
Details

 

 

Beste #voornaam#,

 

Onze Culturele activiteit ziet er weer veelbelovend uit.

Dit jaar bezoeken we een Hopkwekerij ( een hoofdingrediënt voor de aanmaak van bier) en gaan we langs bij een Hopboer in Poperinge.

Uiteraard doen we daarna een proeverij van een Hopbiertje en een hommeldruppel – wat dat ook mag zijn smiley

 

Daarna hebben we een 3 gangenlunch in Restaurant ’t Homelhof in Watou (dorpje te westen van Poperinge)

Na onze maaltijd gaan we met een lokale gids de grensstreek van België en Frankrijk bezichtigen om dan te eindigen in ’t Cafe De Vrede – daar zullen een aantal trappisten over den toog gaan ( niet in de prijs inbegrepen)

 

We komen met zijn allen samen op zondag 30 Maart 2014 om 08.45Hrs – de bus vertrekt stipt om 09.00 Hrs en dit op de Markt van Schoten.

De thuiskomst verwachten we tegen 20.00 Hrs.

Als lid kan U samen met partner - vriend of zakenrelatie gratis mee – wenst U extra mensen uit te nodigen dan kan dit aan respectievelijk 82.00 € btw inbegrepen per extra persoon.

Hierover krijgt U een factuur toegestuurd.

 

 

Tot binnenkort

Het Scotateam

 

Ps " heeft U al naar de foto's gekeken van onze Algemene vergadering 2014!!

 

Verslag

De eerste activiteit van SCOTA was al meteen een topper. Niet iedereen voelt zich geroepen deel te nemen aan een uitstap op zondag, maar andermaal hadden de afwezigen ongelijk.

Ondanks het zomeruur was zowat iedereen op tijd en om negen uur vertrok de bus richting Poperinge. De straffe koffie en het ontbijt op de bus zorgden onmiddellijk voor een opgewekte sfeer.

Aangekomen in Proven, werden we welkom geheten door hopboerin Benedikte. (www.hoppecruyt.be)

 Het moet gezegd: het was wreed interessant om te zien dat hopboeren het agrarisch product van hun terroir koesteren zoals de wijnbouwers.

Uiteraard werden de hopscheuten uit de grond gehaald en geproefd, mét een hoppejenever en een Hommelbiertje.

In 't Hommelhof in Watou werd dan uitgebreid, gastronomisch en vrolijk getafeld, uiteraard met aangepaste streekbieren bij de gerechten, dat is zo eens iets anders dan rode en witte wijn. Lekker !

Na een tocht doorheen de grensstreek (militaire kerkhoven !) eindigden we  "In de Vrede" aan de abdij van Westvleteren waar we uiteraard onze voorraad insloegen voor latere dorst.

Op terugweg waren we in de bus heel rustig...

Foto's

Terug